lakes entrance – point road house

this Lakes Entrance alteration was to provide the client with expanded living areas for entertaining and to generally update the house

The design response to this modest 1970s brick veneer alteration creates an adaptable residence which is spacious and caters for large family gatherings. Set on a large, well treed residential block a connection from within the house is created to the pool and garden beyond through split levels and lowered decks.

Imperative to the alteration was the environmentally sustainable approach. Access to natural light is maximised, with highlight windows central to several of the spaces. Visual connections are created through the use of large glassed areas and slatted timber screens.

The house uses  a muted palette of materials with earth tones and natural materials throughout. Timber is used extensively throughout and contrasts against the white interior

Sign up for our mailing list.