metung addition

“The owners of this Metung home wished to update and extend the first floor to take advantage of the water views to the East”

The existing house is a two storey brick veneer duplex built on a sloping site in Metung with views to Bancroft Bay. The client wished to extend the first floor to create a larger entertaining deck and to update the kitchen,  adjacent bathroom and lounge to be a contemporary entertaining space. A new low profile roofline with wide eaves was added to the street facade which provides protection on the deck and brings the building into the 21st century. The existing interior included exposed brick walls and dark timber beams and floor. The interior lounge space was lightened by having the stained timber floor stripped back and a new floor laid to match in the extension, it was then finished in a lighter colour. The existing timber beams were painted white and the exposed brick was covered over and painted white. The kitchen was redesigned to match the contemporary interior with stone bench tops and glass splashback. The clients love  the way the building brings the views of surrounding Metung and light into the house.

Sign up for our mailing list.