paynesville – driftwood close house

“Our clients purchased the land for it location on the canals with a mooring and its views towards the lakes”

Our clients for this project sought a house that was distinctly their style. It therefore incorporates several unique features such as the curved portico at the entry and the polished copper entry doors.

The house is a two storey construction that has views to both the Lake and the canals. The upper storey captures both views while the ground floor frames the views over the canal. The house incorporates several technologies including solar hot water, solar photovoltaic panels on the roof for power generation, hydronic in slab heating and air conditioning throughout.

The client was heavily involved with the design of the interiors that include several bespoke items such as a copper finished curved entry wall and a timber entry stair. In addition the master bedroom has a custom made screen that divides the bedroom from the walk in robe.

 

The exterior has low maintenance landscaping down to the mooring with a distinctive boat shed that has a circular cut out shape in the middle to lift it above the expected form for this type of building.

Sign up for our mailing list.